maanantai 14. heinäkuuta 2014

Pois palvelusatamasta

Ei tuntunut yhtään pahalta jättää Itäsataman mölyjä taakse. Kaahattiin Lemströmin kanavasta taas Lumparnille. Ylitettiin allas koillisnurkalle reilun kuuden solmun keskinopeudella, kuten moni muukin purjevene, joka kanavan läpi tuli.

Suurin osa veneistä jatkoi Långnäsin suuntaan ja muutama Bomarsundiin mutta me kaarrettiin koilliseen ja laskettiin purjeet Vårdön Vargatan sataman edustalla. Pikkuruisessa laiturissa oli jo yksi purjevene, Maestro 35F (s/y Annina). Illan mittaan laituriin kiinnittyi vielä yksi moottorivene ja kaksi purjevenettä.

Rannasta löytyi jätepiste ja puusee. Miljöö rauhoitti hulinan jälkeen mieltä kummasti. Paikalliset tosin rakensivat laiturille tanssipaikkaa keskiviikon tansseja varten mutta ei se pahemmin haitannut. S/y Anninan miehistö kutsui veneeseensä lasilliselle, kun veneemme ovat melkein sukulaisia. Iltasella pihvinpaistoa ja neljän kilometrin pyöräily kirkonkylälle.

Päätettiin jäädä satamaan toiseksikin yöksi, sen verran kaunis ja viihtyisä paikka tämä on.

Näytti että illalla sataisi mutta ei satanut.

Lemströmin kanavan jälkeen mennään pitkään aika sumpussa.

Vargatan sataman pikkula

Vargatan laituri ja satama3 kommenttia:

 1. Hei,

  kartoitan mahdollista seuraavaa venettä ja Jon 33 on vahva ehdokas listalla. Muutama kysymys veneestä:

  Minkä kokoiset punkat veneessä on? Mahtuuko keulapiikkiin kaksi aikuista (170/180)? Kuinka pitkät takapunkat ovat ja kuinka leveät takapunkat ovat levityspalan kanssa?

  Onko veneenne masto vaihdettu jälkikäteen pidemmäksi vai onko Jonia tehty alun perin kahdella eri mastokorkeudella?

  Kiitos vastauksista ja blogista!

  VastaaPoista
 2. Moi,

  Keulaan mahtuu kaksi aikuista ihan hyvin. Eihän se parisänky ole, mutta hyvin on silti tilaa. Takapunkkien koko: pituus 180 cm, leveys leveimmältä kohdalta 130 cm ja kapeimmalta 60 cm. Takahytit ovat peilikuvat eli samankokoiset. Lapsi ja aikuinen mahtuvat takahyttiin ihan hyvin, ja kaksi aikuistakin, jos läheisyys ei haittaa.

  Veneessämme on noin metriä korkeampi masto, vaihdettu myöhemmin. Se toimii nykyisillä purjeilla loistavasti.

  Toivottavasti vastauksista on hyötyä. Suosittelemme venettä lämpimästi, jos merikelpoisuus ja purjehdusominaisuudet ovat prioriteettilistan kärkipäässä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Merikelpoisuus ja purjehdusominaisuudet kiinnostavat erityisesti, mutta jotta kippari pääsee nauttimaan niistä, pitää koko ruokakunta mahduttaa veneeseen.

  Hyvää kesän jatkoa.

  VastaaPoista