tiistai 8. heinäkuuta 2014

Lotsudden, Degerby ja matka jatkuu

Ranta ja tienoo vaikutti niin kiintoisalta, että päätimme jäädä toiseksi yöksi. Kahvilassa nautittiin ahvenanmaan pannukakut, vuokrattiin pyörät ja poljettiin Föglön kirkolle. Puhelinsoiton myötä saatiin työtehtäväksi kuvata sekä urut että alttaritaulut. Terveiset Hannalle ja Pentille.

Palatessa syötiin eväät läheisen sillan pielessä ja haettiin yksi keogätkö. Kipaistiin myös uittamassa varpaita Föglön uimarannalla.

Ilma oli lämminnyt hellelukemiin. Jos kesäkuussa hytistiin Pohjanmaan rannikolla vahvasti pukeutuneina, nyt oli toisenlainen ongelma, kun vaatteita ei voi loputtomiin vähentää. Kuumuudesta seonneena Tuomas kävi 15 km:n juoksulenkillä ilman juotavaa ja kärsikin sitten krampeista yöhön asti.

Illalla saunaan, ikään kuin helle ei olisi ollut tarpeeksi. Saunarakennuksen yhteydessä oli joskus merivesiuima-allas mutta se on poistettu käytöstä. Päälle on alettu rakentaa lattiaa mutta sekin on kuulemma keskeytetty jo aikoja sitten. Saunassa joku tiesi, että koko satama rakennettiin muinoin EU-rahalla mutta rahahanojen tyrehdyttyä mm. uima-allas jäi vaille ylläpitorahoja, koska Föglön kunta ei sitä halunnut ylläpitää. Liekö totuus, mutta näitä uljaita EU-projekteja on muitakin, joilla on vähemmän uljas loppu.

Aamulla kauppareissun jälkeen nokka kohti Lumparnia. Långnäsissä ei ollut Ruotsin-laivaa mutta tuuli kääntyi vastaiseksi: pieni pätkä moottorilla ja sitten taas purjein. Lumparnin yli mentiin virsikirjalla. Utön paikkeilla merivesi oli vain 14-asteista, joten oli perusteltua epäillä lokin lämpötila-anturia vialliseksi, kun lämpömittari näytti Lumparnin luoteiskulmalla yli 20 astetta.

Kastelholman satamassa merivesi oli jo liki 24-asteista. Oli viimeinen hetki heittää talviturkki...

Kierros Kastelholman linnan ympärillä ja illan viilettyä lukemista ja blogin kirjoittamista istumalaatikossa. Kesälomassa on puolensa!


Ahvenanmaan pannukakkua ja kahvia!

Föglön kirkkopihaa

Föglön kirkko lahden takaa

Panoraama Föglön kirkosta.
Kuvaa voi tarkastella myös isompana.


Maanantaina alkoi jo olla veneitä Lotsuddenin satamassa.

Kastelholman satama

Jan Karlsgårdenin miljöötä

Kastelholman linna ja vierassatama taustalla

Kastelholman linna

Näkymä Kastelholman vierassatamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti