perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kotiinpaluu

Hillitön helle jatkuu. Heti aamusta uimaan. Rauhallinen aamupala ja kamat kasaan. Köydet irti. Koneella tyynessä Airiston laitaan, jossa purjeiden voimin kohti pohjoista.

Tatu kävi moikkaamassa uusvanhalla veneellään Rajakarin kohdalla.

Järkyttävässä 31 asteen helteessä tavarat autoon ja auton ahjomaisessa ilmastossa kotipihaan. Illalla saunotaan.

-------------------------

Mukava mutta vähätuulinen retki. Purjein päästiin kuitenkin mukavasti mutta varsin rauhallista vauhtia.

Ei menty Ruotsin puolelle mutta paljon nähtiin sellaisia uusia paikkoja, joihin mennään varmasti jatkossakin. Oikeastaan missään ei ollut sellaista tungosta, ettei olisi mahtunut. Jotkin satamat tulivat kyllä illan mittaan täyteen, mutta itse pääsimme aina sinne, minne ajattelimmekin. Parissa paikassa saimme olla yön tai yöt keskenämme, ilman muita, ja monissa paikoissa niin, että laiturissa oli vain pari kolme muuta venettä.

Utössä ollessamme säätyyppi muuttui: tuuli kääntyi ja helle alkoi. Sen jälkeen ei tullut kajottua siihen pussiin, johon oli varattu pitkiä housuja, villasukkia, pipoja ja hanskoja. Näitä viimeksi mainittuja ei pohjoisen reissussa taas juurikaan tullut edes riisuttua.

Venekin toimi hienosti, purjehti vakaasti ja luotettavasti. Kaasun kanssa oli vähän vääntämistä Boxössä, mutta siitäkin selvittiin. Vessan kanssakin piti tovin raapia päätä, mutta työkalulaatikosta löytynyt silikonispray avitti, ja taas pönttö toimi. Ei siis mitään erityisen suuria ongelmia. Paljon on mielessä asioita, joita veneeseen tullaan hankkimaan, mutta millään niistä ei ole kiire. Rauhassa on hyvä edetä.


Perhonen kävi moikkaamassa.

Spinnulla Airistoa pohjoiseen.

Tatu ja Tatun vene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti