maanantai 21. heinäkuuta 2014

Helteiset päivät jatkuvat

Jos merellä tarvitsee mobiilidatapalveluita - kuten aika moni tarvitsee - kannattaa pitää eri laitteissa eri operaattorin liittymiä. Varmasti ainakin puolessa satamista vain jompikumpi käyttämistämme on toiminut joko kunnolla tai ylipäänsä. Vadvikenissä Saunalahden datayhteys oli täysin mykkä mutta Sonera pelitti täysillä, kun taas parin mailin päässä Näsbyssä Sonera tökkii (vain edge-yhteys) mutta Saunalahti surraa iloisesti.

Aamupäivällä käytiin Trollbergetin hautapaikalla. Noin 3000 vuotta vanha muinaisjäänne ei tietysti ole kuin kiviröykkiö mutta paikka on hieno ja kyllä pitkä historia sytyttää kivikasaankin oman tunnelmansa.

Rannassa kävi aamun aikana kaksi pyöräretkiporukkaa, jotka selvästi haikailivat aamupalan tai lounaan perään ravintola Emmassa. Milloinkahan ravintola on toiminut viimeksi? Ei ainakaan tänä kesänä. Sääli, koska puitteet olisivat kunnossa, ainakin päällisin puolin.

Siirryttiin hurja kolmen mailin matka Näsbyn palvelusatamaan, jossa käytiin Busterilla pikaisesti joskus 10 vuotta sitten. Nyt satama on toista maata: kaikki vaikuttaa uudelta ja hienolta. EU on rahoittanut uudistusta. Satamamaksukin on ihan omaa luokkaansa (25 €), vaikka pääseehän sillä rahalla suihkuun ja saunaankin. Kaikki on toimivaa ja ajateltua, ja tarpeellistakin, nimittäin miesten saunassa on kokopeili, ehostuspöytä ja hiustenkuivain.

Päivällä oli niin kuuma, että vähäinenkin liikkuminen nosti hien pintaan. Itämeren uutisoiduista laajoista sinilevälautoista huolimatta tässä satamassa ei nyt sinilevää ole, joten tuli käytyä muutaman kerran uimassa 24,5-asteisessa vedessä.

Iltapuolella kierrettiin Houtskarin kulttuuripolku ja illalla käytiin juomassa terassilla yhdet juomat. Naapuripöydässä nelihenkisen seurueen toinen mies jutusteli melko äänekkäästi, että jos Suomi olisi 1930-luvulla sijoittanut puolustukseensa saman osuuden bkt:stä kuin Ruotsi, Suomi olisi voinut varustaa yhdeksän monipuolisesti aseistettua divisioonaa ja menestyä talvi- ja jatkosodassa siihen malliin, että olisi voitu pitää Karjala. Että siihen malliin.
Näsby by night

Kuu pian nousunsa jälkeen. Kuvattu noin klo 2.45.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti