torstai 24. heinäkuuta 2014

Helle laiskistaa

Vain kannen luukkuja auki pitämällä selviää yöt. Eikä sitenkään selviäisi, jos ei olisi hyttysverkkoja. Silti jo aamusta on niin kuuma, että tekee mieli heti mennä uimaan. Onneksi ei ole sinilevää.

Niityn reuna oli aamupäivällä sen verran varjossa, että pieni aamutreeni oli mahdollinen, tosin välittömästi sen jälkeen piti taas päästä mereen viilentymään.

Puoliltapäivin Pähkinäistä lähestyi tutunnäköinen vene: Tatu ja Päivi tulivat Akin ja Tuijan kanssa moikkaamaan matkallaan Iniöön. Mukana luonnollisesti myös Laku ja Roni. Koirat viettivät laiturilla lokoisaa elukkaelämää, kun taas ihmiset yrittivät käyttäytyä asiallisesti. Vierailu oli hauska yllätys. Pidempäänkin olisi voitu jutustella.

Iltapäivällä laituriin saapui vene Helsingistä päin. Mies sanoi, että sekä satelliittikuvien että omien havaintojensa mukaan etelämpänä on niin sankka sinilevälautta, ettei uskoisi. Högsåran nurkilta on veneiljät osin kaikonneet pahan hajun vuoksi. Lännenpuoleinen tuuli vie Pähkinäisten edustalta pintavettä hitaasti kohti ulappaa, joten levä ei täällä pysy eikä tänne pääse. Kunnes tuuli kääntyy...

Anu kävi Epun kanssa urhoollisesti ns. lammaslenkin mutta muuten on oltu rauhassa ja käyty uimassa. Jotkut rakastavat hellettä, mutta ihan kaikki eivät. Mutta ikään kuin helle ei olisi tarpeeksi, illalla käytiin vielä saunassa.

Tatu, Aki, Tuija ja Päivi. Koirat näkymättömissä.
Turun päällä satanut ja salamoinut ukkospilvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti