sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Päivä Enklingessä

Sivukorvalla kuulimme lauantai-iltana, että satamaisäntä-kauppias Markku pitää kauppaansa virallisista aukioloajoista poiketen auki sunnuntaina puolisen tuntia noin kymmenen aikoihin. Tuoretavara olikin jo aika lopussa, joten kipitimme aamusta Tarmo Närköp -kauppaan.

Tuuli kääntyi jo illasta pohjoiskoilliseen, joten lahti alkoi puhdistua sinilevästä. Koska Glada Laxen -gourmet-ravintolan satama aukeaa pohjoiseen heti Enklingen eteläpuolella, meitä eilen ilahduttaneet hiutaleet, mössöt ja puurot ilahduttavat sinne saapuvia veneilijöitä tänä iltana, tai jo iltapäivällä.

Koska päätimme jäädä toiseksikin yöksi, käveltiin liki 10 kilometrin lenkki Enklingen länsipuolella olevan luonnonsuojelualueen läpi. Merikotkapari lähti parinkymmenen metrin päästä lentoon, poikasista ei kuitenkaan mitään merkkejä; piilottelivat onnistuneesti. Paluu meni aikamoiseksi rämpimiseksi, koska karttaan merkitty polku oli kasvanut jo ajat sitten umpeen. Eikä helle helpottanut oloa, mutta mukavaa oli silti taapertaa.

Satamasta löytyy ilmaiseksi lainattavia polkupyöriä. Se on mukava juttu, kunhan muistaa ennen ensimmäistä alamäkeä testata jarrut... Pientä renkaiden vipatusta, ketjujen krahnutusta, kumien löysyyttä ynnä muuta pientä, mutta parempi sekin kuin ei pyöriä.

Illan mittaan satamaan tuli enemmän veneitä kuin edellisenä iltana. Viimeiseksi saapui tajuttoman iso saksalainen katamaraani, jonka rantautuminen keräsi satamaan katsojia. He lienevät sellaiseen kuitenkin tottuneita. Se oli sataman kolmas saksalainen vene.

Tuuli tyyntyy kokonaan taas yöksi. On hiljaista ja rauhallista. Naapuriveneestä kantautuu rauhallista suomen- ja saksankielistä jutustelua. Uikkuperhe lipuu veneiden takaa. Aurinko laskee saaren taakse. Väsyttää.


Ahomansikoita löytyi aika paljon...Kermavaahtoa ja mansikoita

Päästäisen loppu, muurahaisten juhlat

Enklingen länsipuolelta näkymä länteen.
(Kuvakulma on vaakasuoraan noin 180 astetta, mikä vääntää perspektiiviä hieman "luonnollisesta".)

Enklingen satama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti