torstai 15. kesäkuuta 2017

Satamaelämää kaupungissa

Viikko hujahti Stadissa kuin siivillä! Otettiin irti, mitä kaupunkisatamassa on otettavissa ja kärsivällisesti odotettiin, että päästään rauhallisemmille seuduille. Oma etunsa on kuitenkin siinä, että mitä tahansa tarvitseekin, se on helposti saatavilla.

JVG villitsi avajaisissa.
Lentopalloa pelattiin pääkaupunkiseudulla samaan aikaan kahdessa paikassa: Vantaan Power cupissa reilu 7000 nuorta (2 - 22-vuotiaita) omissa sarjoissaan ja Hartwall-areenassa neljän maan miesten maajoukkueet eli Australia, Suomi, Slovenia ja Kiina pelasivat maailmanliigaa.

Suomen maajoukkue voittoisissa tunnelmissa Kiinaa vastaan
Sää olisi toki voinut suosia paremminkin. Torstaina, kun turnaukset alkoivat, satoi lähes koko päivän. Pienimmät pelurit saivat tosin pelata Vantaan valtaisassa jalkapallohallissa, kun muut kastuivat ulkokentillä. Muina päivinä oli poutaisempaa mutta tuulista ja viileää.

Linnean joukkue valmentajineen
Helsingin moottorivenekerhon eli HMVK:n vierassatama (Marina HMVK) osoittautui asialliseksi paikaksi ja melkein kotoisaksikin. Kaikki toimi hienosti ja henkilökunta oli avuliasta.

Vaikka Stadissa ollessa jäikin juokseminen vähemmälle, tuli kyllä käveltyä, yhteensä varmaan kymmeniä kilometrejä. Pelkästään vessareissu veneeltä laitureita pitkin maihin ja takaisin tarkoitti reilua 600 metriä käveltävää.

Kaupunkisatamana Marina HMVK muistuttaa Tukholman Navisin satamaa sillä erolla, että HMVK:ssa kaikki on uutta, hienoa ja toimivaa. Navisissa kaikki on vähän rempallaan, vähemmän hienoa mutta silti toki toimivaa. Kumpikin varsin mukavia etupäässä paikallisten kotisatamia, joihin vierailijat tuovat oman mausteensa.
Näkymä salongin kattoikkunasta sadepäivänä

Jos kaupunkisatamassa onkin hyvät puolensa asioiden saatavuuden suhteen, negatiiviset puolet voivat joskus ärsyttää sietokyvyn rajoille asti. Lauantai-iltana Tervasaaren rannalla joku porukka piti bileitä ja soitti jumputijumputimusaa niin kovalla, että kuului veneeseen asti. Ilmeisesti bileissä oli tekeillä kuitenkin jotain muutakin, koska poliisin vierailtua alueella musiikki hiljeni ja väki kaikkosi.

Alunperin piti lähteä heti turnausten päätyttyä maanantaina, mutta päätettiin kuitenkin pitää välipäivä, liikkua kunnolla, pyykätä ja vähän shoppaillakin. No, tiistaina oli sitten navakka länsituuli, joten päästiin maksamaan vielä yksi suhteellisen kallis satamayöpyminen ja köydet saatiin irti vasta keskiviikkona.


Tankit täyteen ja se yksi tyhjäksi
Jäänmurtajat kylkikiinnityksessä
Edessä oli kesäisen aurinkoinen, joskin kovin puuskainen sää. Lisäksi tuuli vaihtoi suuntaa kymmeniä asteita, toki lähinnä saarien ja muiden esteiden vaikutuksesta.
Purjeiden voimalla
Päästiin tulemaan purjein oikein hienosti, joskaan ei kovin rennosti, johtuen tuulen oikuista. Porkkalan itäpuolella purjeet laskettiin ja rantauduttiin Lähteelän retkisatamaan. Laitureissa oli meitä ennen vain yksi vene.

Viihdyttiin kaksi yötä, ja saatiin näin sekä keskiviikosta että torstaista oikein mallikkaat treenipäivät. Reilusti yli kaksi tuntia monipuolista lihaskuntoa, heittoja, keskivartalotreeniä, juoksemista ja pallottelua kumpaankin päivään. Lisäksi jäi aikaa totaaliseen laiskotteluun.
Porkkalan retkeilyalueen näkymiä
Sauna raaskittiin maksaa vain keskiviikolta; torstaina peseytyminen oli tavanomaista rivakampaa, mistä piti huolen noin 13-asteinen merivesi.
Hiilisiikaa päivälliseksiEi kommentteja:

Lähetä kommentti