perjantai 26. kesäkuuta 2015

Uuteen reissuun

Oli ennustettu etelätuulen kääntyvän puoliltapäivin läntiseksi ja jopa luoteiseksi. Koska Airistoa on aina joka tapauksessa mentävä etelään reissun alussa, tuulen kääntyminen oli kieltämättä mielessä.

Ei siis pidetty mitään kiirettä. Käytiin jopa syömässä pienet välipalat Raisionrannan Bruno-ravintolalaivassa, ihan vain aikaa tappaaksemme.

Tuuli pysyi kuitenkin sitkeästi etelässä. Luovimista siis edessä. Rajakarin kohdalla alkoi kuitenkin kovasti näyttää siltä, että saisimme sadetta niskaamme ja ehkä ukkostakin. Pidimme purjeet siis paketissa.

Yleensähän kun ennusteessa sataa "siellä täällä", niin lähes aina se tarkoittaa täällä. Nyt kävi yllättävästi: ukkonen sateineen matkasi Airistoa pohjoiseen länsilaitaa pitkin, me taas painelimme etelään itälaitaa pitkin. Sateeseen jäi matkaa ehkä mailin verran. Pisaraakaan ei tullut. Salamointia emme kirkkaasta säästä johtuen nähneet mutta ukkonen jyrisi pari kertaa.

Paikoin oli aika tummaa, uhkaavaakin.


Nostettuamme purjeet vastaan tuli keulapurjeen voimin kunnianarvoisa Cabane III, Pehr ja Märtha Sandströmien uljas mahonkivene, jolla ovat kiertäneet maapallon vaatimattomat kolme kertaa. Pohjoista kohden oli menossa. Ehkä Aurajokeen. Shoppailemaan...

Långskäretin parhaalla paikalla nökötti yksi vene, ja koska tuuli olisi tullut perän puolelta, jätimme luonnonsataman ja kiinnityimme Pensarin ylihintaiseen laituriin. Ylihintaiseen siksi, että maksettuun 28 €:oon ei kuulu mitään muuta kuin laituripaikka ja sähkö. Kaikki muu maksaa. Monessa paikassa tuohon hintaan pääsee jo saunaan, saa käyttää pyykkikonetta ym.

Nesteen tankkeri tuli vastaan heti Ruissalon kärjessäKokka kohisten!Ukkospilven lisäpilvi tuba, joka ei kuitenkaan tullut alas asti

Ukkonen sateineen lännessä, me idässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti