tiistai 30. kesäkuuta 2015

Maarianhaminaan

Hellsöhön jäi kaksi ruotsalaista purjevenettä ja yksi moottorivene, kun lähdimme puoli yhdeksältä. Aurinko paistoi mutta vaatetusta oli silti ihan tukevasti. Tuuli oli alkuun yllättävän reipas mutta päivän mittaan se sekä kääntyili että heikkeni.

Millähän todennäköisyydellä sattumanvaraiseen aikaan jostain vain lähtevä huvivene kohtaa Sottungan kapeimmassa kohdassa sekä samaan suuntaan menevän Ruotsin-laivan että vastaantulevan rahtilaivan? Eihän kohtaamisissa sinänsä mitään ongelmaa ole mutta reilumpi tila ei olisi ollut pahitteeksi.

Liikkujia on vähän ottaen huomioon monetkin mieleen tulevat asiat. Kovin lämmin merellä ei ole mutta muuten sää on mukava, tuulikin on oikein sopiva. Ilmeisesti monissa venekunnissa kaivataan helteitä, ja siksi on jääty kotiin odottamaan.

Luoteinen tuuli taivutteli ajelemaan viimeiset mailit Maarianhaminan Länsisatamaan koneella.

Kovahko tuuli puhalsi pohjoisen puolelta, kun rantauduimme. Nyt maltoimme katsella sopivaa paikkaa tovin, koska paikkoja oli. Silti tuli tehtyä väärä valinta. Tuskin oli saatu keulaköydet kiinni laituriin, kun naapuriveneen (Targa 32) mies tuli vihaisesti pyytämään, voisimmeko siirtää kumivenettä, kun sen airot kuulemma naarmuttivat hänen veneensä kylkeä. Jokaisella on tapansa tervehtiä saapuvaa venettä.

Ei ollut ensivaikutelma hääppöinen, mutta mieltä piristivät kaunis kesäinen ilta ja iloisina kisaavat jollakoululaiset sataman edustalla. Yksi kustavilainen paskantärkeä moottoriveneilijä ei pysty pilaamaan tunnelmaa, vaikka kuinka yrittäisi.Kartanlukija on nukahtanut

Kolme paattia vierekkäin kapealla väylällä

Monenlaista kulkijaa yhdellä silmäyksellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti