sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kesä on (ehkä) täällä

Aamuyöllä kymmenen yli kolmen laituriin saapui venäläinen äijäkööri jäänmurtajaa muistuttavalla teräspurjeveneellä nimeltä Novella. Milloin pääsivätkään nukkumaan, mutta ainakin yksi oli yhdeksältä jo terävänä, kun Tunhamnin Thelma tuli laiturille myymään lämpimiä sämpylöitä ja munkkeja.

Ostimme matkaevääksi sämpylät ja irrotimme köydet. Tuuli leppeästi luoteesta eli ennusteen vastaisesti taas. Runkoväylällä oli hiljaista mutta niin oli tuulikin. Pari tuntia luovimme, sitten jatkoimme moottorilla hetken, kunnes tuuli taas virisi, nyt lounaasta.

Tuntui vähän haikealta purjehtia Jurmon ohi mutta Jurmon aika tulee taas, viimeistään talvella mutta todennäköisesti jo paljon aiemmin. Tuuli alkoi olla jo varsin mukava, kun purjehdimme sivutuulessa Utön ohi kohti luodetta.

Kääntyessämme kohti Kökaria tuuli yltyi entisestään, ja vaikka olisi ollut jo hyvä reivata isopurjetta, jatkoimme täysin purjein. Puuskissa kallistus karkasi jo yli 30 asteen: pienensimme keulapurjetta mutta repivät puuskat kallistelivat silti. Olimme tosin jo Kökarin ovella, joten rätit alas ja koneella Hellsön laituriin. Jätimme tällä kertaa Sandvikin väliin, koska Hellsö oli käymättä.

Tunhamnin viihtyisä satama jää taakse.
Vauhtia noin 3 solmua mutta aurinko paistaa!


Kökarin Hellsön satama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti