keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lähteäkö vai jäädäkö

Aamuksi oli luvattu vielä kovahkoa tuulta ja reilun kokoista aaltoa Selkämerelle. Lähdimme kaikessa rauhassa Robin kanssa reilun 10 km:n aamulenkille syväsataman suuntaan rantaa pitkin ja rautateiden varsia päätyen luotsiaseman takaiselle merenrantakalliolle.

Palatessamme sekä Nauticat- että Swan-miehistö tekivät lähtöä. Oululainen pariskunta (s/y Serafia) ei ollut lähdössä. Tuli lievästi levoton olo. Pitäisikö lähteä vai ei? Keksimme kaikenlaista tekemistä välttääksemme päätöksen tekoa, mutta lopulta päätimme lähteä.

Neljältä köydet irti. Ensin mentiin pelkällä genualla mutta Kaskisten suntin eteläpäässä nostimme isopurjeenkin ja aloitimme retkemme tähänastisen hienoimman purjehduksen. Vauhti ei suntin jälkeen kertaakaan pudonnut alle viiden solmun ja harvoin alle kuudenkaan. Lähempänä Merikarviaa päästelimme paikoin jo reilua seitsemää solmua.

Kasalan rannassa oli tuttu Swan ja yksi toinen purjevene. Pikainen lenkki Robin kanssa, ja illalliseksi eilistä pasta carbonaraa punkun kanssa. Ensimmäinen yö pitkään aikaan satamassa, jossa aallot eivät varmasti yön aikana heiluttele venettä.

"Voisko vielä kerran heittää keppiä?"

Puutavaran lastausta Kaskisten syväsatamassa

Vesi lentää laitavastaisella.

Yttergrundin majakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti