maanantai 26. toukokuuta 2014

Isokarilta aamuvarhaisella

Kukonlaulun aikaan ylös ja köydet irti ennen seitsemää. Yön aikana noussut sumu salli näkemisen vain noin parinsadan metrin päähän. Tuuli oli vaatimaton.

Pitkien pohdintojen jälkeen päätimme mennä Raumaan, koska seuraavasta päivästä saattaisi tulla välipäivä yltyvän tuulen vuoksi. Ajattelimme, että Rauma merikaupunkina tarjoaa hyvät vieraspaikat.

Poroholma olisi ollut muuten ihan ok, mutta yön aikana pohjoiseen kääntyvä tuuli osuisi juuri sopivasti niihin laitureihin. Syvänraumanlahti vaikutti lupaavalta, myös tuulen suunnan suhteen, mutta vieraspaikoilta puuttuivat poijut, koska kaupunki ei ole niitä vielä asentanut. Uskomatonta kylläkin, että toukokuun lopulla eivät vieraspaikat ole valmiina.

Laiturin toisella puolella olisi ollut rauhallista mutta ne paikat olivat paikallisten omia paikkoja. Jätimme veneen tuulen puolelle mutta kylkikiinnitykseen. Tuuli yltyi, ja alkoi tulla sääli fendereitä, jotka ottivat veneen painon vastaan. Iltapäivällä vedimme kevennysköyden sivulaiturin päähän. Sillä saimme painetta pois fendereiltä, vaikka vene heilui edelleen voimakkaasti.

Pari paikallista äijää kävi esittelemässä parempia paikkoja ja tarjoamassa yöpaikaksi paikallisten tyhjiä paikkoja, mutta päätimme kuitenkin jäädä. Tuli kirjoitettua lievästi kriittinen tviitti aiheesta ja osoitettua se myös Rauman kaupungille. Ettei vain...

Isonkarin riskilä yhteyslaiturin päässä.

Sumu hälveni aamupäivällä mutta oli edelleen vahvahkoa.