lauantai 14. syyskuuta 2013

Jussaröstä eteenpäin

Yöllä istuttiin sitloodassa ja katseltiin tähtiä. Linnunrata erottui paremmin kuin taajamassa koskaan, vaikka ei tämän kauempana mantereesta oltukaan. Rannalla oli valoja siellä täällä, mutta ihmisiä ei näkynyt. Kesäinen jatkuva hulina laiturilla oli korkeintaan muisto vain.

Pelko aamusumusta haihtui heti aamusta. Sumua oli korkeintaan päässä, ja sekin kaikkosi kahvin myötä. Aurinko paistoi, ja leppeä sivutuuli vei mukavaa vauhtia kohti Hankoa. Paineltiin ulompia väyliä, runkoväylä kun on kovin kiemurteleva ja kapea.

Hangon kohdalla tuuli yltyi 10 metriin sekunnissa, puuskissa 12 m/s. Hankoniemen länsikärjen jälkeen purjehdittiin hetki luovikulmalla, että päästiin pohjoisemmalle väylälle. Naminami luovi kauniisti ja hötkyilemättä. Kallistuskulma pysyi kohtuullisena mutta vauhti karkasi reilusti yli kuuteen solmuun, paikoin seitsemäänkin.

Jäimme Kasnäsiin, koska olimme mielestämme oikeutettuja hemmotteluiltaan kylpylässä. Veneessä tosin syödään, vaikka ravintolaruokaakin olisi tyrkyllä. Eilisillan puoliraa'at naudan sisäfileet toivan niin hyvän olon, että tänä iltana nautitaan proosallisempaa murkinaa.

Purjehdimme tänään 42 mailia kahdeksassa tunnissa. Keskinopeudeksi tulee 5,3 solmua. Hyvin kulki siis.
Naminami Kasnäsin laiturissa.