maanantai 16. helmikuuta 2015

Helsingin venemessut 2015

Pääsimme messuille vasta viimeisenä päivänä. Olimme ovella jo hieman ennen avaamista. Aluksi vaikuttikin siltä, että messut olivat jo ohi, niin hiljaista oli, mutta puolenpäivän jälkeen alkoi porukkaa olla jo ihan kiitettävästi.

Purjeveneilijän näkökulmasta tarjonta oli vaatimatonta. Suomalaiset veneet loistivat poissaolollaan, Nauticatia lukuun ottamatta. Uusia veneitä tähyilevät syynäsivät varmasti Saaren, Xp:n ja Arconan tarkasti; itseen vetosi eniten Ari Huuselan s/y Ariel (Pogo 40). Purjehdusominaisuuksia kaiken muun kustannuksella.

Tarvike-esittelijöitä löytyi kakkoskerroksesta lähes edellisvuoden malliin. Jotain repuntäytettäkin saatiin mutta lähinnä meni katsellessa.

Laiteviidakko on niin hillitön, että kummoistakaan kysymystä ei esimerkiksi plotterista tarvita, kun jo menee esittelijällä sormi suuhun. Niinkin yksinkertainen asia kuin kuljetun reitin siirtäminen plotterista tietokoneelle ei olekaan yksinkertainen.

Ei käy esittelijöitä kateeksi: tuotemerkkejä on useita ja malleja lukematon määrä, lisävarusteista puhumattakaan. Majakkamukien myyjä pääsee helpommalla.

Jäimme kaipaamaan retkeilyllistä otetta kamakasojen rinnalle. Metsähallituksen osastolla olisimme viihtyneet pitkään tutustumassa merellisten kansallispuistojen karttoihin, faktoihin, historiaan ja tuleviin suunnitelmiin. Esimerkiksi Örön suunnitelmista olisi mukava tietää lisää.

s/y Ariel

3 kommenttia:

 1. Ja nyt on ensimmäinen etappi saavutettu, venemessut :-). Kevät!

  Ensi vuonna voisimme kaikki vesillä viihtyvät bloggaajat järjestää tapaamisen :-) ?

  Olen uudistanut blogini. Uudella eteenpäin: http://purjein.fi/

  VastaaPoista
 2. Hei, nyt on ehkä hyvä hetki kiittää viime kesän satamakuvauksista, ja toivottaa hvää kauden alkua. Muistin teitä haasteella
  https://proviantti.wordpress.com/2015/05/15/meidat-on-haastettu/

  VastaaPoista
 3. Kiitos vain! Kiirettä pitää keväthommien kanssa, kun lähtö alkaa olla jo ovella, mutta yritetään vastata haasteeseen jossain välissä.

  VastaaPoista