torstai 24. lokakuuta 2013

Hallin lämpöön!

Naminami siirrettiin tänään Esan halliin. Hieman oli jo aiemmin aloitettu purkamista, mutta nyt, kun vene on sateelta suojassa, alkoi purkaminen toden teolla.

Veneitä ei tosiaankaan suunnitella sitä silmällä pitäen, että joskus niitä huolletaan vähän enemmän kuin mitä syksyisin ja keväisin tavataan tehdä. Eihän se mikään ongelma ole, kun isompia remontteja tehdään niin harvoin, mutta kun nyt sellainen on meneillään, joutuu kohtaamaan mielenkiintoisia faktoja.

Jotta esimerkiksi spinaakkeripuomin säilytystelineen takapään veneen leveimmältä kohdalta saa irti, pitää irrottaa keittiön eli pentterin koko yläkaappi. Säilytystelineen etupään irrottamiseksi pitää keulahytistä purkaa keulakaappi, irrottaa kylkihylly, muutama lista ja irrottaa sisäverhoilu pitkältä matkalta. Keskiknaapien irrottaminen on helpompaa, koska salongin kaapeista saa "katon" irti; ei tarvitse irrottaa koko kaappia.

Kaidejalat on irrotettava myös, koska nekin on pultattu tiikkikannen läpi. Niiden irrottamiseksi pitää myös purkaa yhtä ja toista. Onneksemme kaikki jaluskiskot on kiinnitetty suoraan lasikuitukanteen. Jos nekin olisi pultattu tiikin läpi, pitäisi salongista ja keulahytistä irrottaa melkein koko kattoverhoilu eli noin triljoona hakaniittiä.