perjantai 13. kesäkuuta 2014

Vaasa ja yltyvä pohjoistuuli

Herättiin aikamoiseen tuulen vonguntaan. Tuulen piti ennusteen mukaan yltyä vasta puoliltapäivin mutta toisin kävi. Köydet tuli kiristeltyä ja vedettyä irti mastosta jo illalla mutta kaikenlaista köysien moikaamista kuului silti.

Käytiin koko porukka kävellen keskustassa, ja vettä vihmoi vaakasuoraan päin naamaa. Tuntuikin vahvasti siltä, että on viikko juhannukseen. Langettiin Hese-lounaaseen ja käytiin kaupassa. Paluumatkalla lapset hakivat yhden geokätkön.

Päivän mittaan tuli tarkistettua veneen kiinnitysköydet moneen kertaan. Piti myös lisätä yksi keulaköysi mielen rauhoittamiseksi. Rannassa yksi kisajolla kaatui trailerin päältä asvaltille. Ei ehkä tullut muuta kuin pintahommia mutta kuorma-auto tarvittiin nostamiseen.


Yhden pienehkön koppiveneen peräköysi katkesi ja tuuli painoi veneen laiturin viereen hinkkautumaan kiviä vasten. Kolmen miehen voimin siirrettiin paatti irti kivistä. Omistajaa ei näkynyt. Ei siihenkään veneeseen suurempia vaurioita tullut mutta topcoatia tarvitaan, jos aikoo saada veneen entisenlaiseksi. Jos olisi ollut siinä parikin tuntia pidempään, olisi tarvittu nosturia nostamaan vene pohjasta.


Olisi kuvitellut tuulen hiljentyvän iltaa kohden mutta toisin kävi. Vaasan Klemettilässä (lähellä keskustaa) puuskat 21 m/s vielä iltayhdeksältä. Veden pinta ei kuitenkaan ole laskenut niin nopeasti kuin ennustettiin. Vesi on klo 21.30 vain 25 cm alle edellisillan tason, tosin se on koko ajan laskemaan päin ja ennusteen mukainen alin taso saavutetaan huomenna lauantaina iltapäivällä.


Aamulenkillä koirien kanssa käytiin naapurissa eli Vaasan Merenkyntäjien satamassa, tai siis yritettiin, kunnes portilla nähtiin kyltti: ei koirien ulkoilutusta. Arvoisat Vaasan Merenkyntäjät: emme tulisikaan satamaanne, kun olette noin ahdasmielisiä. Wasa Segelförening ottaa myös meidät avosylin vastaan ja palvelee ystävällisesti ja asiallisesti.Vesi lentää laiturille. Naminamin keula kuvan vasemmassa laidassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti