lauantai 7. kesäkuuta 2014

Raahe ja Power Cup

Raahen väkiluku kasvoi noin 50 %:lla powerilaisten saavuttua paikkakunnalle. Suurin osa pelaajista saapui majoituspaikkoihinsa jo keskiviikkona. Linneakin vietiin loimulaisten majoituskoululle eli Raahen lukioon.

Sää suosi pelaajia ja talkoolaisia koko turnauksen ajan. Sateet ja ukkoset kiersivät Raahen keskustan niin hyvin, että sadeasuja ei kukaan tainnut ehtiä kaivaa edes esille, saati pukea päälle. Torstaina helleraja rikkoutui. Sunnuntaina aamupäivällä oli jopa niin viileää, että monilla näki pitkähihaisia paitoja päällä.

Ainahan suuriin tapahtumiin liittyy viilaamista ja säätämistä - niin nytkin - mutta suuremmilta harmeilta ja puutteilta säästyttiin. Järjestelyt toimivat hienosti, eikä paikallisillekaan varmasti koitunut mitään suurempaa harmia, mitä nyt pientä ruuhkaa jäähallin nurkille. Sadat paikalliset saapuivat mieluusti torstai-iltana kuuntelemaan avajaisissa Museonrannassa esiintynyttä Jukka Poikaa. Ei tarvittu pääsylippua.

Power Cup loppui sunnuntai-iltapäivällä palkintojenjakoon. Pelaajat siirtyivät siitä majoituskouluilleen ja busseihin ja kotimatkalle. Busseissa nautittiin voitoista ja mestaruuksista yhtä lailla kuin hiljennyttiin pohtimaan syitä tappioille. Kaikilla oli tuloksista riippumatta ollut taatusti hauskaa.

Maanantaina suhattiin pitkin poikin kaupunkia hankkien tarpeita. Tuomas ehti käydä lääkärissäkin näyttämässä rumaksi äitynyttä hyönteisen pistoa sääressään.

Iltapäivällä bussi toi Sampon ja Heinin. Roudattiin reput ja kassit veneelle ja käytiin pelaamassa beachia. Ei ollut rantakeli mutta mukavaa oli.

Visiitti Raahessa alkaa olla siis päätöksessä. Erityismaininnan ansaitsee Raahen Purjehdusseuran väki ja erityisesti Sauli Honkala, joka pyyteettömästi kuljetti autollaan löpökanistereita, että saimme veneen tankattua. Seuralla on omakin tankkausasema mutta viivästyneen huollon vuoksi ei vielä käytössä. Sauli myös antoi taittorunkoiset polkupyörät käyttöömme Powerin ajaksi. Kiitos myös eräälle rehtorille, joka auttoi kaasupullon vaihtamisessa tyhjästä täydeksi. Tosin kaikki satamavahtina toimineet olivat ystävällisiä ja auttoivat tarpeen tullen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti