lauantai 21. kesäkuuta 2014

Pitkän päivän matka Pähkinäisiin

Ripeät aamutoimet ja matkaan seitsemältä. Pantheran Panu kävi vielä aamulla moikkaamassa.

Purjeet ylös majakan länsipuolella ja varsin vetävissä tuulissa kohti etelää. Isokarin kohdalla piti jo oikein tsempata, sen verran navakka tuuli puhalteli lännen suunnalta. Puuskat olivat yli 10 m/s. Hienosti kuitenkin tultiin, vaikka Kustavin Ströömissä keulapurje vähän lepattelikin.

Tietyistä syistä päädyimme Pähkinäisiin, jossa oli vielä tilaa meille. Päivämatkaksi tuli 64 mailia. Pakkorutiinien jälkeen sulkeuduimme kajuuttaan syömään ja lepäämään. Pantheralta oli tullut meili: olivat päätyneet Kustavin Lootholmaan, jossa juhannuskekkerit sen kuin jatkuivat.

Ensimmäistä kertaa koko retkellämme toinen vene on vierellämme, ja oikeastaan kummallakin puolella on vene.

Leppoisaa kyytiä Ströömillä

Merimetsojen saari Länsiaukolla


Pähkinäisten laituri

Robi kannella


4 kommenttia:

 1. Kiva että kommentointi toimii. Saitteko matkalla rakeita niskaan? Muutamilta tutuilta tullut viestejä joissa vene on rakeiden peitossa.
  Näyttäähän siellä olevan melko paljon veneitä. Mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut rakeita eikä lunta. Olimme Kaskisissa, kun moni viestitteli, että siellä sun täällä oli tullut rakeita tai lunta. Eipä Pähkinäisissä kovin paljon veneitä ollut, mutta sekin vähä tuntui oudolta, kun missään satamassa koko kuukauden aikana ei ollut juurikaan muita vierasveneitä.

   Poista
 2. Teillähän matka taittuu hyvää vauhtia. Mukava, että blogia voi nyt myös kommentoida. Terveisiä S/Y Serafian väelle, jos satutte vielä tapaamaan.

  VastaaPoista
 3. Lauantaina oli vauhdikas ja hieno purjehduspäivä. Harmi kun ei ehditty viemään terveisiä Serafian miehistölle; tulimme nimittäin muutamaksi päiväksi nyt kotiin ja jatketaan toiselle reissulle pikapuoliin. Serafia jatkaa suuntaan, jonne me emme ole menossa. Mutta kertokaa te meiltä terveisiä, jos yhteydessä olette!

  VastaaPoista