perjantai 29. marraskuuta 2013

Viimeiset hiomiset

Tuli lisävauhtia hiontaan, kun Esa kyseli, milloin hän voisi tuoda yhden moottoriveneen halliin moottorin vaihtoa varten. Hallissa leijuva hiontapöly on hunnuttanut kaiken mahdollisen; hieman helpommalla pääsee, kun tuo uuden veneen sisään vasta, kun Naminamin kansi on saatu hiottua loppuun.

Lisämutkia hiontaan toi pyöröhiomakoneen laikan yllättävä yhteistyökyvyttömyys: paperi ei enää pysynyt laikassa kiinni, joten hiominen loppui siihen. Yllättäen varaosa vanhaan hiomakoneeseen löytyi heti ensimmäisestä kaupasta.

Esalta lainattu flektillä varustettu hengityssuojain helpotti useamman tunnin yhtämittaista työrupeamaa. Suodatinlaitteisto tökötti selässä, mikä tarkoitti entistä syvempää etukumaraa liikuttaessa kannella, mikä taas väsytti selkää. Mutta eipä työn helppoutta kukaan etukäteen odottanutkaan, joten ei tarvinnut yllättyä.

Kansiliima istui loppuun asti tiukassa, kuten arvata saattoi. Hiomakoneet tekivät kuitenkin työnsä nöyrästi, vaikka papereita meni kassillinen. Vielä on jäljellä hienosäätö ja saumamassan veistely irti ruffin kyljistä.


Liimapöly peitti kaiken alleen.


Hiomiset hiottu!Sitloodan tiikkien poistossa ja hiomisessa oli melkeinpä suurin työ.