tiistai 19. marraskuuta 2013

Tiikit poistettu!

Ensimmäiset tiikit kammettiin kannesta lokakuun viimeisenä päivänä, ja tänään lähti viimeiset. Kolme viikon urakka siis. Tunteja ei lasketa mutta töitä tuli tehtyä noin kymmenenä päivänä tai lähinnä iltana.

Sitloodan lattian tiikit lähtivät helpoiten, joskin kaikki rimat pysyivät kiinni myös liimalla eivätkä vain ruuveilla. Tiukimmin istuivat sitloodan penkkien tiikit: melkein kaikki rimat piti silpoa taltalla ja vasaralla pieniksi säleiksi. Tiikkisilppua, -pölyä ja toki myös ehjiä rimoja on hallissa paljon. Onneksi tuli siivottua päivien päätteeksi.

Tankkien täyttöluukkujen irrottaminen vei aikaa tosi paljon. Piti jatkuvasti juosta salongin ja kannen väliä. Septitankin tyhjennysluukku on vieläkin kiinni. Täyttöluukkujen läpivienneistä näki ensimmäistä kertaa kannen laminaattien väliin: toisen läpiviennin kohdalla balsa on mustaa ja kostunutta mutta toisen kuivaa ja kovaa. Lähipäivät kertovat, kuinka laajalle kosteutta on päässyt. Joka tapauksessa kantta on avattava, että kostunut puu saadaan pois ja korvattua jollain keinoaineella.


Loputkin tiikit poistettu.

Kostunutta balsaa laminaattien välissä.

Kuivaa balsaa.