keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Ahvenanmeren yli

Käytiin kaupungilla asioilla hieman liian aikaisin, jotkut kaupat kun avasivat ovensa vasta kymmeneltä. Odottelua ei helpottanut myöskään ajatus jäätelön nuolemisesta, koska jätskikiskakaan ei ollut auki. Aamutorkkua porukkaa. Torggatanilla liikuskeli lähinnä neljä Unifecin feissaria.

Täytettiin polttoaine- ja tyhjennettiin septitankki. Aurinko lämmitti ehkä lämpimämmin kuin vielä tähän mennessä. Ajeltiin koneella ulos ja nostettiin purjeet. Suuntana oli Arholman saari Tukholman saariston pohjoisreunalla mutta kuinka ollakaan, tuuli tuli täsmälleen sieltä. Tavoitteesta ei luovuttu vaan otettiin tiukka vastainen kurssi Arholmasta etelään.

Vähitellen Ahvenanmaa katosi horisontista. Samoihin aikoihin myös tuuli loppui. Ennusteen mukaan tuulen pitikin moinata, viritäkseen etelän puolelta uudestaan. Ja näin kävi, ihme ja kumma. Pian sen jälkeen alkoi Ruotsikin näkyä. Ylityshän ei ole pituudeltaan kuin noin 25 mailia.

Kierros Arholman Österhamnilla mutta menimme kuitenkin läheiseen Villösanin luonnonsatamaan ankkuriin. Paikalla oli ennestään yksi saksalainen ja yksi ruotsalainen vene. Myöhemmin illalla paikalle saapui vielä yksi ruotsalaisvene, joka ei halunnut jäädä ankkuriin vaan kiinnittyi kallioon.

Poistuimme vain kerran veneestä, nimittäin kumiveneellä käyttämään Eppua asioillaan lähisaaressa, jonka toiselta puolelta näkyi Ahvenanmaan horisonttiviiva. Aurinko laski pilvettömältä taivaalta ja lahteen laskeutui täydellinen rauha.

Aamunäkymä veneen kannelta

Viimeinen merimerkki ennen ylitystä

Rennosti

Ruotsin-laiva ja purjevene kohtaavat


Naminami toinen vasemmalta 
Luodon takaa horisontista tulimme

MetsätähtiEi kommentteja:

Lähetä kommentti