sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Tyyntä ja aurinkoista - kesäistä!

Nuppi tyynystä puoli seitsemältä. Lämmintä, tyyntä ja aurinkoista. Satama oli hiljainen, vain viereisen laiturin karvaturri haukuskeli kannella, kun näki Epun.

Lähteelä jäi mieleen miellyttävänä paikkana: kauniit maisemat, suhteellisen suojainen satama, hyvät laiturit ja loistavat juoksumaastot. Meno oli rauhallista, mutta edullinen satamamaksu voi viikonloppuisin ja heinäkuussa kerätä myös äänekkäämpää porukkaa.

Ja olihan siellä nytkin lahdenpohjukassa Klomp-niminen vene, jonka sitloodassa mies kuunteli yksikseen tukevin soundein ylevää, sopraano- ja vibratovoittoista oopperaa. Seurasi tiukasti katseellaan, huomasivatko ohikulkevat häntä ja hänen musiikkiaan. Ei huolta, sinut huomattiin!

Porkkalan retkeilyalueen eteläisin kärki mereltä katsottuna
Lähteelän kioski tarjoaa hengenpitimiksi tarpeellisia tuotteita, kuten jäätelöä. Sähkösauna kustantaa 20 €/tunti. Peseytymisessä noudatetaan hieman erikoista vanhan ja uuden ajan yhdistelmää: suihkua ei ole mutta hanasta tulee silti sekä lämmintä että kylmää vettä. Säästetäänhän siinä toki yhden suihkukahvan ja letkun verran.

Eira-niminen rahtialus isotteli Inkoon syväväylällä
Jokaisessa paikassa on omat puolensa, ja useinkin hajuttomimmat ja mauttomimmat ovat myös kalleimpia. Hinta on tosin suhteellinen juttu, sillä siinä missä Marina HMVK:n vuorokausi maksaa 32 € ja lenkkisauna kuuluu hintaan, niin Lähteelässä vuorokausi maksaa sähkön kanssa 13 €, mutta sauna, olkoonkin että privaattivarauksena, maksaa 20 € eli yhteensä 33 €.


Valkoposkihanhia
Urheilevalle venekunnalle satamamaksuun sisältyvä suihkumahdollisuus olisi parasta luksusta; ei saunaan tarvitse joka ilta päästä. 13-asteisessa merivedessä ei oikein ehdi kunnolla huuhtoutua, kun kerran jääkarhugeenit puuttuvat. Pian vedet toki lämpeävät - ja sitten alkaakin sinileväkausi...


Hole-punch cloud (ei suomenkielistä termiä) eli altocumulusta (hahtuvapilveä), jonka alijäähtyneet vesipisarat ovat yhtäkkisesti jäätyneet laajahkolta alueelta. Usein tämän aiheuttaa lentokone, joka lentää altocumuluksen läpi ja tuo sinne näin jäätymisytimiä.
Kalalokki ja vanha telkänpönttö
Tammisaareen rantauduttiin iltapäivästä. Täällä vuorokausi maksaa 17 € + sähkö 3 €. Suihkuun pääsee aina ja saunankin saa varattua privaatisti 12 €/tunti. Kohtuuhintaista siis, vaikka saunominen jäikin väliin. Kohtuuhintaista siis verrattuna yleensä saunomisen hintoihin. Jos ei vertaa, 12 €:kin on törkyhinta.

Merimetsojen riuduttama saari Tammisaaren edustalla
Harmaahaikaroiden paratiisi Kalvön saarella Tammisaaren edustalla em. merimetsosaaren pohjoispuolella. Tarkasti kun katsoo, huomaa, että merimetsot ovat valtaamassa tätäkin saarta. Latvustojen alapuolella on lukuisia haikaroiden pesiä.
Välipäivä Tammisaaressa sujui liikuskellen: beach volleya, yleisvoimatreeni urheilukentällä ja vähän juoksua päälle. Naapuriveneilijät vinssasivat pieniä lapsiaan mastoon, noin metrin korkeudelle ja toisen puolen naapurit riitelivät yliväsyneiden lastensa kanssa. Eli aika perussettiä lapsiperheveneilyssä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti